Waarom je de beste hondenmand moet kiezen voor je trouwe viervoeter

hondenmand

Een hond is een toevoeging aan het huishouden. Een trouwe vriend die het beste met je voor heeft. Het is dus normaal dat dit wederzijds is en je het beste voor hem wil. Een goede hondenmand kopen is daarbij essentieel, want dit heeft vele voordelen voor de geestelijke en lichamelijke conditie van je hond. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om de beste hondenmand voor je viervoeter aan te schaffen.

 

Voordelen hondenmand

Er zijn meerdere redenen om een goede hondenmand te kopen. Dit stukje comfort brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Het geeft allereerst mentale rust; de mand is een plek voor de hond om zich terug te trekken bij vermoeidheid of wanneer hij aan de drukte wil ontsnappen. Dit voorkomt een gestreste hond, wat natuurlijk niemand wil hebben. Daarnaast geeft het ook lichamelijke rust. Als een hond genoeg ruimte krijgt om in een goede houding op een zachte ondergrond te liggen, dan worden de botten en gewrichten ontlast. Tenslotte zorgt een relatief grote en comfortabele mand natuurlijk ervoor dat je hond goed kan uitrusten.

 

Hondenmand kopen

Er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij het kopen van een hondenmand. Zo zijn er manden in verschillende grootten, vormen en stofsoorten. Welke grootte hondenmand je kiest, hangt af van welke hond je hebt. Hier wordt later nog op ingegaan. Ook kun je ervoor kiezen een duurzame keuze te maken en een grotere mand te kopen wanneer je hond nog moet groeien. Ook de hoogte van de opstap en rand is belangrijk bij je keuze. De opstap moet niet te hoog zijn voor de hond, zodat je viervoeter makkelijk in en uit de mand kan stappen. De rand moet daarentegen niet te laag zijn. De vormen verschillen van recht tot rond. Ze komen voor in verschillende soorten stof. Die stoffen variëren van hard tot zacht. Welke keuze je maakt hangt ervan af of je hond liever een harde of zachte ondergrond heeft. Ook kun je nagaan of je hond de neiging heeft veel te bijten in spullen. Als dit zo is, dan is het verstandig om een stof te kiezen die niet makkelijk kapot te bijten is.

 

Welke grootte mand?

Als je geen goed beeld hebt van welke grootte mand past bij je hond, dan kun je uitgaan van de volgende afmetingen: kleine honden, zoals een Chihuahua profiteren het meest van een mand met minimale afmetingen van 40 bij 30 centimeter. Heb je een medium hond zoals een Beagle, dan zijn deze minimale afmetingen 70 bij 50 centimeter. Voor grote honden zoals een Duitse Herder kies je een mand met minimale afmetingen van 100 bij 70 centimeter. De maten zijn vaak onderverdeeld in maat S tot en met XXL. Die maten kunnen verschillen per model, controleer dus altijd de afmetingen per model.

 

Hondenkussen kopen

Naast een hondenmand, kun je ook kiezen voor een hondenkussen. Deze kun je ofwel los gebruiken, of in een hondenmand of bench plaatsen voor extra comfort. Bij los gebruik van het kussen, neemt dit minder ruimte in beslag. Echter, je hond kan dan een stuk geborgenheid missen en een kussen is makkelijk te verschuiven. Ga je een hondenkussen kopen? Dan is er keuze uit verschillende dikten, grootten en stofsoorten. Kies voor de soort die het meest comfortabel is voor je hond.

 

 

Welk merk kies je?

Manden en kussens worden aangeboden door verschillende merken met ieder een eigen stijl. Voor welk merk je kiest, hangt af van je esthetische voorkeuren. Je kunt kiezen voor een hondenmand die past bij het interieur van je huis, zodat de hondenmand geen stoorfactor, maar een toevoeging aan het huis is. Ook kun je, wanneer je een mand hebt gekocht van een bepaald merk, ervoor kiezen het kussen van ditzelfde merk te kopen. Zo heb je zeker een goede combinatie.

 

Tijd om te kopen

De beste mand voor je hond kopen brengt dus duidelijk de nodige voordelen met zich mee. Zo is het met voldoende comfort de perfecte rustplek voor je hond. Maar het verbetert niet alleen zijn geestelijke gezondheid, het verbetert ook zijn lichamelijke conditie en vermindert stress. Met bovenstaande informatie heb je genoeg kennis om een keuze te maken uit de verschillende grootten, vormen en stoffen manden en/of kussens. Nu is het tijd om een keuze te maken uit het aanbod en te besluiten welke het beste bij je viervoeter past. Deze kun je vervolgens aanschaffen en zo je viervoeter een comfortplek cadeau doen.