Wat voor hond is een boerboel?

Boerboel

Een boerboel valt onder een van de populairdere hondenrassen in Nederland. Dit hondenras komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en werd daar gefokt voor de bescherming en beveiliging van boerderijen en gezinnen. De boerboel wordt dan ook vaak gekenmerkt door zijn opvallende eigenschappen. Naast de opvallende eigenschappen heeft de boerboel ook een erg opvallend uiterlijk. Mocht je aan de hand van de naam boerboel nog niet kunnen inbeelden wat voor ras het is, dan zul je het ras na het zien van een foto waarschijnlijk wel gelijk herkennen. Het is belangrijk om te weten dat de boerboel erg sociaal is en hierdoor vaak ook een sterke band met zijn gezin heeft.

Boerboel

De eigenschappen van een boerboel

De eigenschappen van een boerboel zijn erg opvallend, waardoor dit hondenras ook vaak herkend wordt door zijn eigenschappen. De boerboel staat voornamelijk bekend om zijn kracht en beschermende aard. Daarnaast heeft de boerboel ook een sterk uithoudingsvermogen, waardoor dit hondenras geschikt is voor activiteiten als jagen en bewaken. Het fijne aan een boerboel is dat het een intelligent hondenras is wat ook erg makkelijk getraind kan worden. Zo kost het niet extreem veel moeite om dit hondenras goed op te voeden. Wel is het belangrijk om de boerboel vanaf kleins af aan goed te socialiseren. Dit voorkomt dat de boerboel angstig of agressief wordt.

Het uiterlijk van een boerboel

Naast de welbekende eigenschappen die een boerboel heeft, kun je dit hondenras ook herkennen aan zijn uiterlijk. De boerboel heeft een breed en gespierd lichaam met een korte glanzende vacht. Deze vacht heeft vaak een grijze, witte, bruine of zwarte kleur. Daarnaast heeft de boerboel ook een groot en krachtig hoofd wat te herkennen is aan zijn sterke kaak en heldere ogen. Ook kun je een boerboel herkennen aan een zogenoemde ridge op de rug. Een ridge is eigenlijk heel simpel gezegd een stukje met haren die tegen de richting in groeien en op die manier een soort rif vormen.