Kattenvoer

Kattenvoer

Waar denk jij aan als je aan katten en kattenvoer denkt, vies en plakkerig en nat? Nee dat is niet altijd zo. Katten hebben dit soort eten nodig om te kunnen overleven. Vroeger kregen katten melk. En naarmate ze ouder worden krijgen ze harde brokjes. Zit je te denken om een nieuwe kat te nemen? Lees deze tips dan nog even door zo wordt je een pro en kan je je nieuwe kat binnen een no time verwelkomen in het nieuwe huis. 

Jongs geleerd 

Een kat mag niet direct naar buiten, het is de bedoeling dat zij eerst nog een paar weken wennen aan de omgeving binnen. Een nieuwe omgeving voor een kat kan nogal overweldigend zijn. Daarom moet je dit soort beesten rustig de tijd geven om even aan de omgeving te wennen. Niet pushen, ze worden vanzelf nieuwsgierig. De ene kat komt meer binnen dan de andere kat, en de andere kat zou meer buiten te vinden zijn. Katten zijn van zichzelf vrij schoon, een hond doet zijn behoeften in de tuin, een kat gaat naar de katten wc, wel genoemd een kattenbak. De moeder leert de kitten vanaf jongs af aan hoe je deze moet gebruiken. 

Kattenvoer

Trucjes & schoon

Een kat kan je helaas geen trucjes leren, dat begrijpen ze niet. Het is dus geen hond die kan rollen of spelen met een bal. Wel kan je ze leren om rustig te zijn, niet in de gordijnen te hangen of juist aan het dure tapijt te zitten die je moeder net heeft gekocht. Om dit te voorkomen kan je een krabpaal kopen zodat zij daar de nagels minder scherp maken. Katten verzorgen zichzelf, je hoeft deze beesten niet in bad te doen. Met de juiste kattenvoer is je kat dus ook gezond.