Fan van Rhodesian Ridgeback karakter

Rhodesian Ridgeback

Als je liefhebber bent van het uiterlijk van de Pronkrug, groot en elegant, dan zul je zeker ook benieuwd zijn naar zijn karakter. Het karakter van een hond is namelijk zeker zo belangrijk of zelfs belangrijker dan zijn uiterlijk. De hond moet bij je passen. Wil je graag een schoothondje, een hondje dat graag bij je op de bank of zelfs op bed slaapt dan neem je geen Rhodesian Ridgeback. Dit ras vraagt namelijk wel wat meer dan een fijne plek op de bank. Deze hond wil graag met je spelen en voor je werken. De Pronkrug zit vol energie en wil bewegen. Plaats hem niet op een flat, of je moet  in staat zijn om veel uitstapjes te maken, elke dag opnieuw. Karaktereigenschappen op een rijtje. De kenner zal er ongetwijfeld items aan toe kunnen voegen.

Rhodesian Ridgeback opvoeden

Praten over het rhodesian ridgeback karakter

Het is erg interessant om met andere bezitters van dit ras te praten (doe dit voordat je een Pronkrug in huis haalt).

–          Behoort tot de jachthonden, gaat graag zijn neus achterna. Dat is niet altijd handig als je de hond in de bossen los wilt laten.

–          Heeft consequente opvoeding nodig (maar welk ras kan zonder) en dat kan prima met zachte hand en uiteraard geduld. Begin er meteen mee als de puppy in huis komt. Het kost wat tijd, maar je krijgt er een gehoorzame hond voor terug.

–          Door oefening is hij gericht op de baas, zorg ervoor dat jij het meest interessant bent (interessanter dan de omgeving en dat is best moeilijk) en je krijgt zijn volledige aandacht.

–          De hond is lief en zacht voor kinderen. Maar toch laat je een hond NOOIT zonder toezicht bij kinderen en dat geldt voor elk ras groot en klein.

–          Door zijn grootte (61 tot 68,5cm.) en energie heeft hij veel ruimte en beweging nodig. Zonder dit kwijnt hij weg.

Rhodesian Ridgeback

–          Het is een vriendelijke hond, maar hij laat zich goed horen als er mensen op zijn terrein komen. Het is een goede waakhond.

–          Een gezelschapsdier bij uitstek. Ook in huis, als hij voldoende beweging overdag heeft, zal dit ras zich prima gedragen en een gezellige en rustige huisgenoot zijn.

Bron: Rhodesian Ridgeback karakter