Beste voer voor roofvogels

prooidieren

Voor roofvogels is het belangrijk om ze te voeren met de juiste prooidieren. Wanneer deze vogels vrij in de natuur leven, jagen zij hierop. Als je voor deze vogels zorgt, is er kennis nodig over welke dieren zij eten en welke voedingsstoffen hierin zitten. Er zijn verschillende soorten roofvogels. Dieren die zij eten zijn bijvoorbeeld andere insecten, kleine zoogdieren, vogels, reptielen, vissen en amfibieƫn. Het is van belang dat het voedingspatroon zo veel mogelijk lijkt op die van de roofvogels in het wild.

Gevarieerd voedingspatroon

Een gevarieerd voedingspatroon is essentieel voor de gezondheid van roofvogels. Bovendien kun je het beste hele dieren aan de roofvogels voeren, omdat je dan een goede balans hebt tussen de verschillende soorten voedingsstoffen. Botten en veren zijn bijvoorbeeld belangrijk voor het kunnen aanmaken van een braakbal. Zorg er naast een gevarieerd voedingspatroon ook voor dat je de dieren bevroren aanschaft, maar niet te koud voert aan de roofvogel. Bewaar ze altijd in de oorspronkelijke verpakking en zorg dat er naast het eten voldoende water aanwezig is.

prooidieren

In de avond bezorgd 

Je kunt prooidieren en ander voedsel voor roofvogels online bestellen. Het voordeel van deze voeding online bestellen, is dat het altijd in de avond wordt bezorgd. Overdag is er vaak niemand thuis en zo voorkom je dat je buren een koud pakketje binnen krijgen, waar ze misschien geen ruimte voor hebben in de vriezer.