Magneetvissen is echt iets van deze tijd

vissenmetmagnetenMagneetvissen is echt iets van deze tijd. Het wordt steeds populairder. In de eerste plaats natuurlijk omdat het een geweldig leuke bezigheid is en je nooit weet wat je allemaal “vangt”, maar het is daarnaast ook nog eens goed voor het milieu. Het water wordt op deze manier namelijk ontdaan van heel veel metaal dat natuurlijk niet in het water hoort te liggen.

 

Wat is magneetvissen?

Magneetvissen lijkt op gewoon vissen, maar dan ga je vissen met een hele sterke magneet om op die manier te proberen metalen objecten te vinden. Die metalen objecten worden ook wel ijzervissen of metaalvissen genoemd. Het principe van het magneetvissen is heel erg simpel. Je neemt een sterke hengel, bijvoorbeeld een sterke werphengel, daaraan bevestig je een heel sterk snoer of een touw. Aan dat touw bevestig je weer een sterke magneet. Je gooit vervolgens de magneet in het water en haalt hem rustig weer op. Deze manier van vissen heet dus magneetvissen. Je vist niet op gewone vissen, maar op metalen dingen.

 

Voor het  magneetvissen heb je een krachtige magneet nodig. De krachtigste magneten zijn neodynamische magneten.  Dit zijn veruit de krachtigste magneten en derhalve bij uitstek geschikt voor het magneetvissen. Neodynamische magneten zijn er in veel verschillende soorten vormen en maten. Waar je altijd op moet letten is dat de magneet stevig aan het touw bevestigd moet worden. De magneet moet dus zijn voorzien van een sterke oog of andere manier om het goed vast te kunnen maken, anders ben je hem zo kwijt.

Geef een reactie